Anmälan och antagning
Var ansöker jag?
På SKH använder vi två olika program för antagningsprocessen. Detta beror på att det ingår arbetsprover i ansökningen till många av våra utbildningar. För att se vad som gäller just den utbildningen du är intresserad av ska du läsa den informationen som står på utbildningssidan. Antagningsprocessen kan skilja sig mellan utbildningar.
antagning.se – Vi är anslutna till antagning.se. Detta innebär att du skickar in en ansökan till det program eller den kurs du vill söka via deras hemsida.
Varbi – Vi använder Varbi för att hämta in arbetsprover till antagningsprocessen för många av våra program och kurser. Läs mer på den specifika utbildningssidan för att se vad som gäller för just det programmet eller kursen du är intresserad av. Länk till ansökningssidan på Varbi hittar du också på utbildningssidan.
När ska jag ansöka?
Eftersom våra utbildningar är främst konstnärliga har vi andra ansökningsperioder än de flesta universitet och högskolor. Datumen kan skilja sig något från år till år även om perioderna ligger under samma tid på året. Se därför till att alltid kolla av vilka datum som gäller för det året du tänkt söka.
Aktuella ansökningsperioder för fristående kurser:
Fristående sommarkurser 2023: ansökningsperiod 15 februari–15 mars
Fristående kurser HT2023: ansökningsperiod 15 mars–15 april
Fristående kurser VT2024: ansökningsperiod 15 september–15 oktober
Aktuella ansökningsperioder för program:
Program i internationella masteromgången HT2024: ansökningsperiod 15 november 2023–15 januari 2024 (Denna omgång är för vissa av de masterprogram som ges på engelska. Se den specifika utbildningssidan för mer information.)
Program i SCEN-omgången HT2024: ansökningsperiod 1 december 2023–15 januari 2024
Behörighet
Du måste visa att du är behörig till den utbildning du söker. Behörighet innebär att du har rätt kunskapsnivå för att kunna klara av utbildningen.
Avgifter och stipendier
Om du inte är svensk medborgare behöver du i vissa fall betala en anmälningsavgift i samband med att du söker en utbildning. Som antagen betalar du studieavgift för varje termin.
Reell kompetens
Så här bedömer Stockholms konstnärliga högskola reell kompetens och begäran om undantag för program och kurser.
Särskilt pedagogiskt stöd
På SKH ska alla kunna studera på lika villkor och ha samma möjligheter att genomföra sina studier oavsett funktionsvariation. Om du som student har en funktionsvariation som påverkar din förmåga att studera så kan du ha rätt till särskilt pedagogiskt stöd.
Utbytesstudier och praktik
På SKH har studenter och doktorander möjlighet att genomföra internationella utbytesstudier och praktik på olika lärosäten i olika länder.