VFU - Verksamhetsförlagd utbildning
Huvudsyftet med VFU är att studenten i danspedagogik genom aktivt deltagande och utforskande ska få erfarenhet av och förstå olika aspekter av det komplexa läraryrket. Under den verksamhetsförlagda delen av utbildningen får studenten handledning av en VFU-handledare som på olika sätt stödjer professionsutvecklingen. Studenten har även stöd från sin högskolehandledare som deltar i tvåpartssamtal/trepartssamtal.
Under VFU-kursen är det VFU-handledaren som har huvudansvaret för undervisningen av eleverna. Om studenten vikarierar på sin VFU-skola räknas det inte som utbildning vilket kan få konsekvenser för bedömningen och betygssättningen av studentens prestationer. Vid frågor om detta, kontakta VFU-ansvarig på SKH.
Ämneslärarstudenter i dans läser 30hp VFU och gör sin VFU i gymnasieskolan. Vi ingår i Samverkansavtalet med Stockholms universitet samt övningskoleavtal med Stockholm Stad.
Kandidatstudenter i danspedagogik läser 15hp VFU varav 4hp VFU görs inom praktikskolan/Kom och dansa. Särskilda riktlinjer för Kom och dansa distribueras till berörda av VFU-ansvarig.
Beställ registerutdrag från Polisen
Du måste så snart som möjligt ordna ett registerutdrag hos polismyndigheten innan du ska påbörja en VFU-kurs. Lämnar du inte in ett registerutdrag kan du inte genomföra den obligatoriska VFU:n.
Registerutdraget är giltigt ett år – tänk på att förnya ditt registerutdrag varje år!
Kontakt
VFU-ansvarig på SKH är Sandra Rääf: sandra.raaf@uniarts.se
VFU för Ämneslärarstudenter i dans
Här nedan följer information om hur arbetsgången inför, under och efter VFU-perioden ser ut, samt vilka moment som utförs av vem.
VFU för Kandidatstudenter i danspedagogik
Här nedan följer information om hur arbetsgången inför, under och efter VFU-perioden ser ut, samt vilka moment som utförs av vem.
Blanketter
Här kan du ladda ner blanketter.